Zondag in Chengdu
14 september 2014 - Chengdu, China
Over zaterdag valt niet veel te vertellen. We stonden op met regen maar dat weerhield sommigen er niet van om toch de fietstocht op de stadsmuur te maken. Wij hebben genoten van ontbijt op bed en hebben op ons gemak de koffer vliegklaar gemaakt. Tegen elven gingen we naar het vliegveld, tegen zessen waren we in ons hotel in Chengdu.
Reisgidswijsheden: Chengdu (provincie Sichuan – ca. 10 miljoen inwoners) is de hoofdstad van de provincie Sichuan gelegen in het zuidwesten van China. In de 10e eeuw werd hier het papiergeld geïntroduceerd en werd beroemd om zijn brokaat en satijn. Het is ook de stad waar het Chinese panda-fokcentrum is gevestigd. Hier wordt geprobeerd panda’s te fokken om zo het uitsterven van deze soort tegen te gaan.
Zondagmorgen vertrokken we om half acht richting het Reuzenpandafokcentrum, ongeveer 11 km ten noorden van Chengdu. Voor een zondag was het al best druk op de weg, dus we kwamen daar om half negen aan. Als eerste liepen we naar de volwassen panda’s die al lekker zaten te knabbelen op bamboestokken. Het groepje zat nog binnen omdat het weer de vorige dagen niet zo best was en ze geen kou mochten oplopen. Hoezo verwend…….. Een bikkel zat wel lekker buiten heerlijk te genieten van zijn eten en trok zich niks aan van al die oe’s en ah’s van alle toeristen.. Vervolgens zagen we er drie in de bomen balanceren. Deze waren net 5 maanden oud. Komisch hoe blij je kan zijn als er eentje beweegt! Daarna was het de beurt aan de baby’s. Eentje lag op zijn gemak op de schoot van zijn verzorgster en genoot van de borstelbeurt. In de box lagen vier zwart/witte wurmpjes, genieten gewoon.
Daarna zochten we de rode panda’s nog op. Kleiner en veel beweeglijker. Maar voor mij zijn die zwart/witte pluisjes toch waar het om ging!
De terugweg duurde nog langer, het verkeer stond praktisch vast in het centrum van Chengdu. Na de lunch zijn we nog even de winkeltjes afgelopen om vervolgens op de hotelkamer weer te gaan genieten van al die leuke foto’s en filmpjes van de Panda’s!
Vanavond gaan we Hotpotten! Dit is Chinese Fondue in een metalen ketel vol met een bouillon die van onder verhit kan worden. De bouillon heeft een pittige of mildere variant. Hier kook je al je eigen eten klaar. Hotpot bestaat al meer dan 1000 jaar en komt waarschijnlijk van oorsprong uit Mongolië.
Al met al weer een geslaagde dag, morgen gaan we meer de natuur opzoeken, te beginnen in Lijiang!
Wat is het leuk om je te volgen , we genieten er van net als jij!
Groetjes Louis en Jeanne
Jaap, vond Hotpotten niet zo bijzonder, hou meer van gebakken vlees dan gekookt!
@Anita: LOL...